دکتر علیرضا طبیب خوئی

تلفن های نوبت دهی

021-22388301 _ 021-22388302
پاسخ دهی روزهای کاری 9 صبح الی 9 شب

سعادت آباد، میدان کاج، خیابان سرو شرقی
خیابان مجد، مرکز جراحی سعادت آباد
طبقه پنجم کلینیک طبیب

عوارض جراحی آنوریسم مغزی

عوارض جراحی آنوریسم مغزی

جراحی آنوریسم مغزی هم مانند سایر عملهای مغز ممکن است عوارض مشترک این عملها را داشته باشد مانند خونریزی مغزی، عفونت، تشنج، ورم مغز و عوارض داخلی مثل لخته در پاها، آمبولی ریه، خونریزی گوارشی و عفونتهای داخلی. خونریزی مغزی بعد از عمل بسته به شدت آن ممکن است نیاز به تخلیه داشته باشد یا با درمان دارویی کنترل شده تا خون جذب شود.

عفونت مغزی یا همان “مننژیت” ذاتاً عارضه خطرناکی است و نیازمند درمان آنتی بیوتیکی حداقل دو هفته‌ای بوده تا مغز از عامل عفونی پاک شود. متاسفانه استفاده ناصحیح و بی رویه از آنتی بیوتیک ها سبب مقاومتهای دارویی نگران کننده ای شده اند و در حال حاضر گاهی با باکتریهایی مواجه میشویم که به هیچ دارویی حساس نبوده و سبب شکست درمان ما و عدم نجات بیمار میشوند.
تشنج هم ممکن است بعد از جراحی رخ دهد اما معمولا با دارو کنترل شده و در این صورت لازم است بیمار تا مدتی داروی ضدتشنج مصرف کند. اما در عین حال موارد نادری هستند که تشنج بصورت مکرر و مقاوم اتفاق می‌افتد و گاهی ناچار به بیهوشی بیمار برای کنترل آن میشویم و حتی ممکن است تمام داروها و درمانها موفق به کنترل تشنج و جلوگیری از آسیب مغزی نشوند.
با توجه به اینکه خونریزی مجدد از آنوریسم مغزی پاره شده بسیار خطرناک و کشنده است، تجویز داروهای ضدانعقاد به این بیماران تا قبل از درمان قطعی و بستن آنوریسم میتواند خطرناک باشد. در این شرایط، خطر ایجاد لخته در پاها و آمبولی ریوی بیمار را تهدید میکند و اگر چنین اتفاقی بیفتد، انتخاب درمان صحیح بسیار مشکتر خواهد شد زیرا درمان آمبولی ریه شامل تجویز داروهای ضدانعقاد برای حل شدن لخته است و از طرفی این داروها خطر خونریزی شدید از آنوریسم مغزی را بیشتر میکنند و گاهی تصمیم گیری درست در مورد این بیماران بسیار چالش برانگیز میگردد و حتی ممکن است به این مساله پیچیده، خونریزی گوارشی هم اضافه شود. درمان آمبولی ریه بعد از اطمینان از عمل موفق آنوریسم تا حدودی راحت تر است چراکه شروع داروی ضدانعقاد ضروری بوده و قابل انجام است گرچه خود آمبولی ریه هم میتواند در جای خود خطرناک باشد و مواردی از عدم موفقیت در درمان آن همواره وجود دارد.

شایعترین عوارض جراحی آنوریسمهای مغزی
شایعترین عوارض جراحی آنوریسمهای مغزی

تقریبا تمام عوارض مذکور در هر دو روش جراحی باز و بسته ممکن است رخ دهند اما عمولا در روش باز این خطرات بیشتر هستند اما همانطور که قبلا ذکر شد پذیرش ریسک این عوارض به قیمت کمتر بودن احتمال عود و خونریزی مجدد آنوریسم نسبت به روش بسته است.
در مورد بیمارانی که تحت جراحی بسته از طریق رگ قرار میگیرند، گاهی لازم است تا مدتی و یا حتی تا پایان عمر از داروهایی مانند آسپیرین و پلاویکس که داروهای ضدلخته هستند استفاده کنند. عدم مصرف صحیح این داروها میتواند سبب ایجاد لخته در محل ترمیم آنوریسم داخل رگ و سکته مغزی شود و مصرف طولانی آنها هم ممکن است با خطراتی مانند خونریزی های گوارشی همراه باشد.

گاهی بعد از بکار گیری فنرهای داخل رگی مصرف دقیق و مداوم آسپیرین و پلاویکس ضروری و حیاتی است.
گاهی بعد از بکار گیری فنرهای داخل رگی مصرف دقیق و مداوم آسپیرین و پلاویکس ضروری و حیاتی است.

جراح مغز و اعصاب

دکتر علیرضا طبیب خوئی

جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات

– متخصص جراحی مغز و اعصاب

– آندوسکوپی مغز و قاعده جمجمه
– جراحی تومورهای پیچیده مغزی
– جراحی های میکروسکوپی بیماریهای عروق مغز از جمله آنوریسمها و کلافه های شریانی وریدی برای درمان دائم و قطعی آنها
– جراحی باز و لیزری و درمان غیر جراحی دیسک و سایر بیماریهای ستون فقرات
– رتبه اول بورد تخصصی جراحی مغز و اعصاب کشور

هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران
تلفن جهت تعیین وقت

۸۸۴۸۶۸۸۷-۰۹۱۲۰۷۰۱۰۸۰

2 دیدگاه ‌ها

  • نمیدانم آقای دکتر آیا برای شما این تجربه بوده که بعد از انژیو وعمل آنوریسم مغزی بیمار دست و پای یک طرفه بدنش فلج شود برای همسر من در بیمارستانی در مشهد اتفاق افتاد . چگونه این اتفاق افتاد درحالیکه قبل از عمل همسرم کاملاً سالم بود آیا اشتباه پزشک بوده ؟ آیا بعد از فیزیوتراپی بحالت اول برمیگردد .چکنم درمانده شده ام راهنمایی کنید

    • سلام پسر ۳ ساله من هم همین مشکلو داره دست وپای راست کاملا بی حس شده آیا بهتر خواهد شد درمان داره

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

dr tabibkhooei

دکتر علیرضا طبیب خوئی جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات, فلوشیپ قاعده جمجمه، دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، نفر اول برد جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات کشور

لینک های کاربردی

ما را در اینستاگرام دنبال کنید