عمل جراحی لیزری دیسک کمر با انواع دیگر جراحی دیسک کمر تفاوت دارد و در آن از دستگاه لیزر برای جراحی استفاده میشود.
جراحی لیزری دیسک کمر چه تفاوتی با عمل معمولی دیسک کمر دارد؟
روش های مختفی برای دیسک کمر وجود دارد از جمله روش ها جراحی یا روش باز، روش کم تهاجمی و جراحی لیزری میباشند.
جراحی دیسک کمر به روش باز
در این جراحی، یک برش طولی در کمر ایجاد میشود. سپس عضلات و بافتهای ناحیه تحت جراحی به کنار حرکت داده میشوند تا به ستون فقرات دسترسی ایجاد شود. باز بودن این جراحی باعث میشود طول دوره بهبودی و مراقبت های بعد از جراحی دیسک کمر بیشتر شود و بافتهای بیشتری صدمه ببینند.
برای مشاهده نمونه جراحی دیسک کمر کلیک کنید
جراحی کم تهاجمی دیسک کمر
در این روش از برش کوچکتری نسبت به مورد قبل استفاده میشود و از ابزار مخصوصی به نام توبولار رترکتور برای ایجاد تونل کوچکی استفاده میشود تا جراح دیسک کمر بتواند به محل مورد نظر دست یابد. ابزارهای اختصاصی متعددی را میتوان از طریق این تونل وارد محل جراحی کرد. این روش کم تهاجمی تر است و درد کمتری پس از عمل تجربه میشود. همچنین دوره نقاهت پس از عمل کوتاهتر است.
جراحی لیزری دیسک کمر
در جراحی لیزر دیسک کمر یا همان PLDD ، نیازی به بیهوش کردن بیمار نیست. شما به شکم دراز میکشید؛ ممکن است در اتاق عمل با تزریق داروی ضددرد یا خوابآور شما را آرام کرده و حتی بخوابانند و یا با تزریق بیحسی موضعی، در محل ورود سوزن لیزر، پوست شما را بیحس و بیدرد کنند. سپس سوزنی باریک که از انتهای آن اشعه لیزر خارج میشود وارد بدن شما شده و با کمک چند عکس رادیولوژی سوزن به طرف دیسک معیوب هدایت گردیده و وارد آن میشود. سپس دستگاه شروع به تاباندن لیزر از انتهای سوزن کرده و با ایجاد حرارت لیزر، قسمتی از دیسک سوزانده و تبخیر شده و از سوزن خارج میگردد و در انتها سوزن از بدن بیمار خارج میشود. طول زمان جراحی معمولا نیم ساعت است و انتظار میرود به فاصله کوتاهی بعد از عمل بیمار احساس برداشته شدن فشار از روی عصب و کاهش درد را داشته باشد.
این جراحی ممکن است سرپایی انجام شود یا بیمار یک شب را در بیمارستان بستری بماند. بستری کوتاه و عدم نیاز به بیهوشی از مهمترین برتریهای لیزر دیسک کمر نسبت به جراحی باز و جراحی آندوسکوپی است.
فواید و مشکلات جراحی لیزری دیسک کمر
تحقیقات سالهای اخیر نشان دادهاند اگر بیماری که کاندید جراحی لیزری دیسک کمر است درست انتخاب شود، نتیجه جراحی بسیار خوب خواهد بود.
اما لیزر دیسک کمر اشکالاتی هم دارد؛ بیمارانی که دچار ساییدگی شدید مهره هستند دچار زوائد استخوانی میشوند که لیزر نمیتواند آنها را از بین ببرید و به این دلیل بهتر است جراحی لیزری نشوند. مشکل دیگر این است که به هر حال احتمال شکست جراحی و در نهایت نیاز به جراحی باز وجود دارد و باید این مورد را درنظر داشت.
برخی بیماریهای ستون فقرات که همزمان با بیرون زدگی دیسک باشند به جراحی لیزری پاسخ نمیدهند مانند انحراف ستون فقرات، سرخوردگی مهره و تنگی کانال نخاع که اگر علت اصلی علائم بیمار این مشکلات همراه باشد، پاسخ مناسب به جراحی لیزری بدست نمیآید و معمولا در نهایت جراحی باز ناگزیر خواهد شد.
هزینه جراحی لیزری دیسک کمر در مراکز مختلف و پوشش بیمهای نیز متفاوت است. بسته به مرکز جراحی و نوع بیمه، گاهی این هزینه از جراحی باز بیشتر و گاهی کمتر است.
عوارض جراحی لیزر دیسک کمر
هر عمل جراحی میتواند عوارض یا خطراتی داشته باشد و این امر در مورد جراحی کمر با لیزر نیز صادق است.
یکی از مهم ترین عوارض احتمالی در این درمان، صدمه دیدن بافتهای اطراف است. از آنجایی که برای این جراحی از لیزر استفاده میشود، آسیب ناشی از حرارت دیدن در غضروف، استخوان و عصبهای اطراف ممکن است روی دهد.
یکی دیگر از عوارض، احتمال عفونت است. در زمان وارد کردن پروب اگر ضد عفونی کردن به درستی صورت نگیرد خطر عفونت وجود دارد. در برخی موارد ممکن است برای پیشگیری، یک دوره درمان با آنتی بیوتیک تجویز شود.
دوره نقاهت پس از عمل جراحی کمر با لیزر چگونه است؟
طول مدت بهبودی پس از عمل در افراد مختلف متفاوت است و به روش مورد استفاده نیز بستگی دارد. برخی افراد ممکن است خیلی زود بتوانند به کار و زندگی روزمره برگردند در حالی که برخی دیگر ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشند.
2 دیدگاه ها
من بیرون زدگی مهره چهارم رو دارم رفتم پیش پزشکی و گفت بیا عمل لیزر انجام بده
اما واقعا از بس هر کسی هر چی میگه نمیتونم اعتماد کنم و در نهایت بفهمم که کدوم روش برای مناسبه 😔
این که هرپزشکی یه چیزی میگه هم خودش جای سوال داره.