دکتر علیرضا طبیب خوئی

تلفن های نوبت دهی

021-22388301 _ 021-22388302
پاسخ دهی روزهای کاری 9 صبح الی 9 شب

سعادت آباد، میدان کاج، خیابان سرو شرقی
خیابان مجد، مرکز جراحی سعادت آباد
طبقه پنجم کلینیک طبیب

اسپاسم کمر یا گرفتگی عضلات کمر چیست

اسپاسم کمر یا گرفتگی عضلات کمر چیست

طبق گزارش انجمن کایروپراکتیک آمریکا ، حدود 80 درصد از مردم در طول عمر خود دچار کمر درد می شوند. اسپاسم کمر یا گرفتگی عضلات کمر یکی از دلایل عمده این کمر درد میباشد.

گرفتگی عضلات پشت از اسپاسم های کوتاه مدت با ناراحتی خفیف گرفته تا اسپاسم های  مزمن با درد شدید متغیر است و بعضی از آنها  حرکت را برای انسان دشوار می کنند.

اسپاسم کمر و گرفتگی عضلات کمر معمولاً بدون جراحی قابل درمان هستند. اگر درد, مربوط به مشکلات عصبی در ستون فقرات باشد ممکن است برخی مداخلات یا اقدlمات جراحی لازم باشد.

دلایل اسپاسم کمر

گرفتگی عضلات کمر می تواند نتیجه آسیب دیدگی به عضلات کمر ، تاندون ها و رباط ها در باشد و یا در اثر بلند کردن جسم سنگین که یکی از دلایل شایع اسپاسم کمر میباشد به وجود آمده باشد.

علاوه بر بلند کردن اجسام سنگین ، هرگونه فعالیتی که فشار بیش از حد به عضلات و رباط ها در قسمت تحتانی کمر وارد کند ، می تواند باعث ایجاد آسیب شود. ورزش هایی مانند فوتبال و گلف می تواند منجر به اسپاسم شود زیرا در  آنها حرکت برگشت ناگهانی و مکررعضلات پشت دائما در حال انجام است.

در صورت داشتن عضلات ضعیف شکم ، عضلات کمر شما آسیب پذیرتر خواهد بود برای اینکه عضلات شکم باعث ایجاد حمایت از کمر و عضلات آن میشود و به کم شدن ریسک اسیب دیدگی کمک میکنند.

اگر آرتروز یا  بیرون زدگی دیسک کمر در ستون فقرات وجود داشته باشد اسپاسم عضلات کمر ممکن است ایجاد شود. آرتروز در قسمت تحتانی کمر می تواند به نخاع فشار وارد کند ، که ممکن است باعث درد در کمر و پاها شود. پارگی دیسک کمر در مهره ها نیز ممکن است به اعصاب  فشار وارد کند و باعث ایجاد کمردرد شود.

تشخیص اسپاسم کمر

جراح ستون فقرات شما ممکن است برای یافتن نشانه هایی از آرتروز  یا شکستگی استخوان ، دستور گرفتن تصویر x-ray  دهد.

و همچنین ممکن است تصویربرداری (MRI) یا (CT) را درخواست کند. تا نگاه بهتری به عضلات و سایر بافتهای نرم داشته باشد. این اسکن ها همچنین می تواند به شناسایی مشکلات احتمالی دیسک های کمر  یا  میزان تامین خونرسانی به منطقه آسیب دیده کمک کند.

شما می توانید با توضیح دقیق علائم خود ، به پزشک خود کمک کنید:

شدت درد کمر
هر چند وقت یکبار این ساپاسم بروز میکند
چه چیزی باعث تسکین در درد و اسپاسم شما میشود

در صورت شروع اسپاسم بعد از آسیب های ورزشی یا بعد از انجام فعالیت های بدنی دیگری مانند حرکت دادن مبلمان ، حتماً به پزشک خود بگویید. این امر می تواند به تعیین اینکه آسیب عضلانی باعث ایجاد اسپاسم شما شده ، کمک کند.

درمان اسپاسم کمر



اگر اسپاسم شما بعد از آسیب دیدگی یا فعالیتی که بر ماهیچه های کمر شما استرس وارد میکند شروع  شد ، سعی کنید  از یخ و گرما کاهش درد و بهتر شده شرایط کمک بیگیرید. یخ به کاهش التهاب کمک می کند و گرما ممکن است به بهبود جریان خون کمک کند.

داروهایی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) و شل کننده های عضلانی ممکن است در بهبودی از علائم در هنگام بهبودی عضلات کمک کنند. تحقیقات تأیید می کنند که شل کننده های عضلانی باعث کاهش قابل توجه درد در اسپاسم های عضلانی کوتاه مدت می شوند.

تزریق یک داروی ضد التهاب (کورتون) نیز ممکن است کمک کند. اما با هر دارو عوارض جانبی بالقوه ای وجود دارد. از جراح مغز و اعصاب خود در مورد خطرات و فواید این تزریق سوال کنید.

استفاده از درمان های کایروپراکتیک ممکن است کمک کند ، اما حتماً به پزشک مراجعه کنید تا ابتدا وضعیت شما به درستی تشخیص داده شود.

فیزیوتراپی برای تقویت عضلات کمر و شکم شما غالباً توصیه می شود ،

 

جلوگیری از اسپاسم

کمر و عضلات کمر برای شما کار های زیادی انجام میدهند. هرچه بهتر از آن مراقبت کنید ، خطر ابتلا به اسپاسم کمر کمتر می شود.

در صورت اضافه وزن  تلاش برای کاهش وزن نجام شود این کار به کاهش استرس در ستون فقرات و مفاصل کمک می کند.
ایستادن صاف به ایجاد ثبات و قدرت در کمر شما کمک می کند.
انجام فعالیت های بدنی منظم مانند تقویت تمرینات برای کمر و شکم نیز به شما در حفظ حرکت و احساس عالی کمک می کند.
گذراندن وقت بیش از حد در رختخواب یا صندلی باعث بدتر شدن مشکلات کمر خواهد شد.

اگر در حال حاضر از نظر جسمی فعال نیستید ، قبل از شروع برنامه ورزشی با پزشک خود صحبت کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

dr tabibkhooei

دکتر علیرضا طبیب خوئی جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات, فلوشیپ قاعده جمجمه، دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، نفر اول برد جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات کشور

لینک های کاربردی

ما را در اینستاگرام دنبال کنید