تشخیص تومور مغزی , اگر جراح مغز و اعصاب شما به تومور مغزی مشکوک شود، برای بررسی بیشتر ممکن است برخی از آزمایشهای زیر را برایتان تجویز کند
معاینه های بالینی مغز و اعصاب
شامل موارد مختلف از جمله بررسی بینایی، شنوایی، تعادل، هماهنگی حرکات بدن، قدرت عضلانی و رفلکسها. وجود مشکل در هر یک از این موارد میتواند به جراح تومور مغزی کمک کند که متوجه شود در کدام بخش از مغز دچار مشکل شده اید و احتمالا تومور مغزی در کجا قرار دارد.
برای مشاهده پست آیا من تومور مغزی دارم کلیک کنید
عکس برداری: تصویر برداری رزنانس مغناطیسی که ما آن را به نام ام آر آی (MRI) میشناسیم، یکی از روشهای متداول برای تشخیص تومور مغزی است. در برخی موارد ممکن است ماده حاجب به بازوی شما تزریق شود تا در ام ار آی برخی بخشها متمایز دیده شوند. برخی از انواع ام آر آی خاص عبارتند از ام آر آی عملکردی، ام آر آی پرفیوژِن و …… این روشها برای ارزیابی بهتر تومور به پزشک کمک میکند تا برنامه درمانی دقیقتر و بهتری برایتان در نظر بگیرد.
گاهی اوقات روشهای دیگر عکس برداری ممکن است توصیه شوند از جمله سی تی اسکن و یا پت اسکن اما معمولا این تصاویر به اندازه ای که برای سرطانهای دیگر مفید هستند در مغز مفید واقع نمیشوند.
بررسی تومور در بخشهای دیگر بدن
اگر جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات بخواهد بررسی کند آیا تومور مغزی شما ناشی از وجود توده در جای دیگری از بدن است که به مغز گسترش یافته (متاستاز) است ممکن است آزمایشهای دیگری برای تعیین منشا سرطان تجویز نماید. مثلا سی تی اسکن یا پت اسکن برای بررسی علائم سرطان ریه یا سرطان بخشهای دیگر بدن انجام میشود.
نمونه برداری مغزی
نمونه برداری مغزی یا بیوپسی برای بررسی بیشتر بافتهای غیر طبیعی انجام میشود. نمونه برداری در حین عمل جراحی تومور مغزی صورت میگیرد و یا به صورت جداگانه با استفاده از یک سوزن انجام میشود.
برای مشاهده پست بهترین جراح تومور مغزی کلیک کنید
نمونه برداری با سوزن استریوتاکتیک برای تومورهای مغزی انجام میشود که در آنها دسترسی به تومور سخت بوده و یا نواحی بسیار حساسی در این بخش از مغز وجود دارند که ممکن است در عمل وسیع صدمه ببینند. در این روش جراح مغز و اعصاب یک سوراخ کوچک در جمجمه ایجاد میکند. سوزن نازکی را از طریق سوراخ به داخل میفرستد و با استفاده از آن نمونه ای از بافت را برمیدارد. معمولا نمونه برداری با سوزن با هدایت ام آر آی یا سی تی اسکن صورت میگیرد.
سپس نمونه برداشته شده از مغز به آزمایشگاه فرستاده میشود تا در زیر میکروسکوپ بررسی شود و مشخص شود تومور سرطانی است یا خوش خیم. آزمایشهای پیچیده ای روی نمونه صورت میگیرد که به پزشک سرنخی در مورد وضعیت بیمار و درمانی که نیاز دارد میدهد.